CAVIAR DE MELÓ
Avui m'agradaria ensenyar-vos la primera pràctica que he fet durant l'estiu. Es tracta de "boletes"de meló fetes a partir de la tècnica de l'esferificació directa (una tècnica que explicaré més endevant). Aquesta recepta és molt senzilla i ràpida de fer, sempre i quan tinguem tots els ingredients, ja que molts d'ells no són molt habituals en les cuines de casa.

250 g de meló
1,25 g d’alginat de sodi
250 g d’aigua
Materials
Bàscula (mín. un decimals)
Cullera colador per esferificació
Recipient per emplatar
Túrmix
Culleres per fer esferificacions
Primer de tot, he pesat el meló i amb el Turmix l’he triturat. Després amb una bàscula (penseu que la bàscula ha de tenir com a mínim un decimal perquè estem mesurant quantitats molt petites) he pesat els grams d’alginat de sodi amb molta cura els he afegit al recipient amb meló i amb el Turmix ho he barrejat molt bé. A continuació, he pesat el clorur de calci i l’aigua. Ho he barrejat (millor fer-ho amb una cullera si el recipient és baix perquè sinó acabareu esquitxant tota la cuina).
Després d’una hora (temps perquè reposi el bany de calci) he omplert la xeringa amb el suc de meló i l’he deixat caure en el bany de calci per crear les gotes (s’han de deixar durant un minutet per a aconseguir que no es desfacin). Per últim s’han de rentar les gotetes per eliminar el calci sobrant. També he repetit aquest procés amb les culleres per esferificació per aconseguir uns gotes una mica més grans. Finalment ho he emplatat.
Observacions
Sincerament, no ha anat com m’esperava. Primer de tot les meves esferificacions eren molt més blanquinoses i irregulars que totes les que he trobat per internet. Desprès m’ha costat uns quants intents aconseguir uns esferificacions com les del vídeo (al principi eren totes allargades i es trencaven en tocar-les). També he tingut un petit problema en barrejar l’aigua i el clorur de càlcic, ja que he esquitxat la cuina quan ho he fet amb el turmix (he hagut de tornar a començar).
Recomanació
Aquestes perles són perfectes per menjar-les amb pernil com a entrant.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada