CAVIAR DE MELÓ

Avui m'agradaria ensenyar-vos la primera pràctica que he fet durant l'estiu. Es tracta de "boletes"de meló fetes a partir de la tècnica de l'esferificació directa (una tècnica que explicaré més endevant). Aquesta recepta és molt senzilla i ràpida de fer, sempre i quan tinguem tots els ingredients, ja que molts d'ells no són molt habituals en les cuines de casa.



Ingredients


250 g de meló
1,25 g d’alginat de sodi
250 g d’aigua
1,25 g de clorur de càlcic

Materials

Bàscula (mín. un decimals)
Xeringa

Cullera colador per esferificació

Recipient per emplatar

Túrmix
Culleres per fer esferificacions

Elaboració
Primer de tot, he pesat el meló i amb el Turmix l’he triturat. Després amb una bàscula (penseu que la bàscula ha de tenir com a mínim un decimal perquè estem mesurant quantitats molt petites) he pesat els grams d’alginat de sodi amb molta cura els he afegit al recipient amb meló i amb el Turmix ho he barrejat molt bé. A continuació, he pesat el clorur de calci i l’aigua. Ho he barrejat (millor fer-ho amb una cullera si el recipient és baix perquè sinó acabareu esquitxant tota la cuina).

Després d’una hora (temps perquè reposi el bany de calci) he omplert la xeringa amb el suc de meló i l’he deixat caure en el bany de calci per crear les gotes (s’han de deixar  durant un minutet per a aconseguir que no es desfacin). Per últim s’han de rentar les gotetes per eliminar el calci sobrant. També he repetit aquest procés amb les culleres per esferificació per aconseguir uns gotes una mica més grans. Finalment ho he emplatat.

Observacions

Sincerament, no ha anat com m’esperava. Primer de tot les meves esferificacions eren molt més blanquinoses i irregulars que totes les que he trobat per internet. Desprès m’ha costat uns quants intents aconseguir uns esferificacions com les del vídeo (al principi eren totes allargades i es trencaven en tocar-les). També he tingut un petit problema en barrejar l’aigua i el clorur de càlcic, ja que he esquitxat la cuina quan ho he fet amb el turmix (he hagut de tornar a començar).

Recomanació

Aquestes perles són perfectes per menjar-les amb pernil com a entrant.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESFERIFICACIONS

ALLIOLI DE TOMÀQUET