ESFERES DE IOGURT
Avui m’agradaria ensenyar-vos com fer esferificacions inverses amb iogurt i mel. Es tracta d’una recepta molt senzilla que és molt fàcil de fer a casa.
Iogurt
Llet
Mel líquida
500 g d’aigua
2,5 g d’alginat de sodi
Materials
Bàscula (mín. un decimal)
Xeringa
Cullera colador per esferificació
Túrmix
Culleres per esferificació
Primer de tot he pesat l’aigua i l’alginat de sodi amb la bàscula per a preparar el bany d’alginat. Després ho he barrejat amb l’ajuda del Túrmix i ho he deixat reposar a la nevera durant una hora.
A continuació he afegit una mica de llet al iogurt per a fer-lo més líquid. He omplert la cullera per esferificació amb iogurt i l’he abocat al bany d’alginat (he deixat el iogurt durant uns 7 segons dintre perquè es formi una capa dura però que no sigui excessiva). Després he rentat les esferificacions amb aigua per eliminar el calci sobrant. També he repetit aquest mateix procés introduint mel al iogurt amb l’ajuda d’una xeringa. Finalment ho he emplatat.
Observacions
Aquesta recepta és molt senzilla, per tant l’he fet sense problemes. Encara que algunes esferificacions no han sortit molt rodones!
Recomanació
Aquestes esferificacions són perfectes per decorar postres.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada