PERLES DE VINAGRE DE MÒDENA

Avui he provat de fer perles de vinagre. Aquesta és una recepta perfecta per fer-la quan hi ha invitats a casa perquè molt fácil de fer, impactant i es pot fer uns quants dies abans de menjar.



Ingredients

0.8 g agar-agar
25 ml vinagre de mòdena
Oli d’oliva

Materials
Bàscula (mín. un decimal)
Proveta
Xeringa
Cassó
Pot amb tapa
Cullera colador per esferificació
Recipient per emplatar

Elaboració
Primer de tot, he col·locat l'oli en un pot amb tapa i l'he introduit al congelador durant 30 minuts. Desprès he pesat 0.8 g d'agar-agar i he mesurat 25 ml de vinagre de mòdena. A continuació, he afegit aquests dos ingredients al cassó i els he mesclat bé fins que han bullit. He posat la mescla dintre d’un recipient en contacte amb aigua calenta per evitar el seu refredament. Amb l’ajuda d’una xeringa he dipositat la mescla gradualment dintre del pot amb oli. Aquest procés ha servit per anar formant les gotes de vinagre a mesura que han anat baixant a través de l’oli fred (per tant, el pot ha de ser una mica profund). Finalment, he escorregut les perles amb la cullera colador per esferificació i ho he emplatat en un recipient.

Observacions
Sorprenentment, no he tingut cap complicació amb la recepta ja que les perles han quedat com s'esperava, eren perfectament rodones, dures, brillants i molt "cukis"!

Recomanació
Aquestes perles es poden conservar a la nevera dintre del recipient amb oli i són perfectes per acompanyar una amanida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESFERIFICACIONS

CAVIAR DE MELÓ

ALLIOLI DE TOMÀQUET