ADDITIUS
L’altre dia estava menjant una bossa de patates i per casualitat vaig fixar-me en els ingredients anomenats additius E. Vaig pensar que seria interessant investigar-los ja que sempre he pensat que són dolents.
Investigant vaig veure que són necessaris per a la nostra societat perquè sense ells no ens podriem alimentar de la mateixa manera en que ho fem. Això es degut a que els additius garanteixen el aspecte, la conservació, i l'emmagatzematge dels aliments, sense canviar el seu valor nutritiu.
Per tant, els números E són codis assignats als additius alimentaris que s’afeixeixen intencionadament als productes alimentaris per modificar les característiques, millorar la conservació,...
És a dir, molts d'aquests additius no són perjudicials per a nosaltres. Fins i tot he fet servir additius sense saber-ho, per exemple, al fer les perles de vinagre de Mòdena, vaig fer servir agar-agar (E-416) un estabilitzant. També vaig utilitzar el additiu E-401 (alginat de sodi) per fer el bany d’alginat al fer les esferificacions inverses.
És a dir, molts d'aquests additius no són perjudicials per a nosaltres. Fins i tot he fet servir additius sense saber-ho, per exemple, al fer les perles de vinagre de Mòdena, vaig fer servir agar-agar (E-416) un estabilitzant. També vaig utilitzar el additiu E-401 (alginat de sodi) per fer el bany d’alginat al fer les esferificacions inverses.
Si els additius tenen número E és un bon senyal perquè significa que han passat controls de seguretat i el seu ús ha sigut aprovat per la Unió Europea. En la següent web podreu consultar tots els números E (https://e-aditivos.com/).
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada