PA DE MASSA MARE
Avui he intentat fer pa amb la massa mare feta l’altre dia. El resultat, com es pot comprovar a la foto és molt bo.
Ingredients
220 g massa mare
350 g aigua tèbia
9 g sal
500 g farina de força
Elaboració
Primer de tot, he pesat tots els ingredients amb l’ajuda d’una bàscula. Després he abocat la farina de força i la sal a la taula tot fent un forat al mig (com es pot observar en la imatge). A continuació he tirat l’aigua tèbia al forat fet a la farina i amb molt de compte ho he amassat. Al principi ha sigut una mica difícil perquè tenia tots els dits enganxifosos però a mesura que ho anava amassant es desenganxava. Quan la massa ja no s’apega als dits és el moment per tornar a fer un forat al mig i afegir la massa mare feta prèviament. Un cop abocada l’he tornat a amassar fins que ha quedat una pasta homogènia i elàstica. Després li he donar forma rodona, l’he posat en un recipient que he tapat amb un drap de cuina i l’he deixat reposar unes tres hores perquè fermentés.
Un cop ha reposat he tirat farina per sobre i li he fet quatre talls a la superfície com a decoració. Finalment, he posat al forn a escalfar amb un recipient amb aigua perquè hi hagués humitat. Quan l’aigua ja s’ha evaporat he posat el pa a 180ºC. Després de 25 minuts el pa ja ha estat llest.
Observacions
S’ha de tenir en compte que un cop feta la massa s’ha de deixar reposar en un lloc on no hi hagi corrent d’aire, ja que el pa es resseca i no fermenta degut a la capa exterior perquè és molt gruixuda. Això provoca que els llevats no puguin fer la seva funció ja que no tenen l’oxigen suficient. També s’ha de pensar que el pa ha de reposar en un lloc a temperatura ambient perquè fermenti bé.
Si a casa teniu una pastadora (per treballar la massa) aboqueu-hi tots els ingredients excepte l’aigua. Al cap d’uns 5 minuts aneu-hi afegint l’aigua de forma gradual i deixeu que els ingredients es barregin durant uns 20 minuts (ho vaig fer d’aquesta manera al curs de cuina).
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada