“PANNA COTTA”
En la següent recepta explico com preparar una “panna cotta” una mica diferent de la tradicional italiana ja que fa servir agar-agar. Aquesta recepta la vaig fer servir l’últim dia com a aplicació del curs de cuina molecular ja que havíem de preparar un plat aplicant les tècniques apreses durant la setmana.
Ingredients
100 g de nata
200 g de formatge mascarpone
4,5 g d’agar-agar
Materials
Bàscula
Cassó
Recipient per donar forma a la “panna cotta”
Elaboració
Primer de tot, he pesat tots els ingredients amb la bàscula. A continuació he diluït el Mascarpone i la nata i l’he posat al foc. He estat remenant la mescla per evitar que es cremés. Quan s’ha dissolt, he afegit l’agar-agar i he continuat remenant fins que la mescla ha arribat al punt d’ebullició. Després he afegit la barreja al motlle i l’he deixat refredar. Per poder desemmotllar bé convé que estigui fred.
Observacions
Sincerament, aquesta recepta no ens ha sortit com esperàvem ja que hem hagut de refer-la unes quantes vegades. Com es pot veure a la foto també hi ha esferificacions de iogurt i el que pretenen ser esferificacions de “coolies” de maduixa (el bany d’alginat no ha reposat el temps necessari; per aquesta raó no han quedat rodones).
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada