ESFERIFICACIÓ DE “MOJITO”

Avui voldria presentar-vos una recepta de paladar ben cubà però que vaig aprendre a fer a Tarragona, en concret en el marc del curs de cuina molecular de la Universitat Rovira i Virgili.

Ingredients
100 ml de “mojito”
Fulles de menta
½ lima trossejada (opcional)
4 g gluconolactat de calci

Bany d’alginat:
2,5 g d’alginat
500 g d’aigua

Materials
Bàscula
Proveta
Batedora
Culleres per esferificació
Cullera colador per esferificació
Recipient per emplatar

Elaboració
Primer de tot, he pesat i mesurat tots els ingredients. Un cop fet aquest pas, he barrejat l’alginat i l’aigua amb l’ajuda d’una batedora i l’he deixat reposar a la nevera durant una hora perquè l’alginat s’hidrati d’aigua, això serà el bany d’alginat.
A continuació he aixafat algunes fulles de menta per extreure’n l’aroma i he afegit el mojito junt amb el lactat de calci. Després ho he barrejat fins a dissoldre el lactat de calci.
Quan ha passat el temps necessari he omplert la cullera per esferificació amb la mescla del mojito i ho he introduit al bany d’alginat. S’ha de tenir en compte d’afegir una fulla de menta abans d’acabar de tancar l’esfera perquè el resultat sigui millor.

Les esferes s’han de deixar durant 3 minuts en el bany. Passats aquests minuts, amb la cullera colador s’han d’esbandir amb aigua.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESFERIFICACIONS

MASSA MARE